TINGGAL JEJAK KORANG KAT SINI EK MY FREN...

Sunday, November 21, 2010

AKHIRNYA TAMAT JUGA PENANG BRIDGE MARATHON


alhamdullilah amin, selesai juga PBIM 2010.. 
kitorang gerak dari sini dalam kui 9.00 malam.. sampai jer penang, syg noi bawa p Batu Feringgi, p shOpping2 tak sakan... heeeee.. maklumlah, lagi pun awal lagi nak p Qbaykan??, so kitorang jejalan kejap kat Batu Feringgi... kitorang jejalan sampai kui 11 lebih, pastu baru gerak p Qbay, tempat berlangsungnya PBIM 2010... sampai jer kitorang kat sana, kitorang pun siap2 tukar pakaian untuk race nnt...  
yang atas ni adek noi ngan GF dia, Jany... saja bawa diorang join sekali (balik leh jadi Drebar kitorang... diorang ni pun race juga, tapi race dalam mimpi, keja tido jer.. yg adek noi ni, sampai2 jer, sibuk cari Lappy, nak main JIN ONLINE.. pastu main sampai bateri Lappy abis... bertuah tul... 
before kitorang salin pe yg patut, noi ngan syg noi lepak2 tepi jalan.. mencari ketenangan untuk race nnt.. (poyo jer tu kitorang) keeekekee... sila abaikan ok!!... cam biasa, noi ni pantang tengok camera... suka pOsing2.. cam kan gambar bawah ni... dah siap salin baju race...
before race, sempat lagi noi tangkap gambar.. boring ok, nak tunggu sampai kui 6 pagi.. my dear start lari pukul 3 pagi.. (Half Marathon)... after tangkap gambar. noi jejalan pusing2 area c2... pastu, lepas setengah jam, hujan punya lah lebat, yg lagi kecian, my dear noi lari dalam ujan lebat, rasanya time tu faisal dah sampai tengah jambatan.. dalam hati ni punya lah doa supaya dia tak krem, hope nothing hapen kat faisal noi.. saya risau kat awak ok!!!!! 
tepat kui 5.35 pagi, dear noi sampai kat garisan penamat.. alhamdullilah, nothing happen kat dia...
berdebar2 lak noi nak lari jap g... 
(muka dah pelik dah, tolong abaikan, n tolong jgn renung lama2 ok)
tapi sumernya berjalan ngan lancar... boleh katakan mental tak bercalar langsung (maknanya, takder niat nak jalan sampai ke garisan penamat ^^).. cam tahun lepas gak noi lari, ikut nasihat abah noi, abah cakap kita kena cari pesaing kalau nak kekalkan momentom larian kita 2.. semangat sgt ok noi lari time 2.. mula2 ikut belakang mat saleh, langkah punya lah besar, kaki panjang.... heeeee.. pastu tukar lak, noi follow abg yg stedy2, pastu kakak yg laju2, kira noi benti jalan pun semata2 nak buh ubat kat kaki, rasa krem sgt, cam nak tercabut.. dah buh ubat, noi sambung lari balik.. 
alhamdullilah, larian noi lengkap... tengok jam dalam 1:15 min noi abiskan race 10km... rasanya betul kot, ikut jam sendiri... kekekkeeee.. ok lah, nak tido dah.. nnt noi update lagi... daaa... 
selamat malam sumer..

2 comments:

akuanakpahang (AAP) said...

salam zairah ..
Semoga sihat ceria sentiasa :)

Kenali akuanakpahang "Segalanya disini suka duka sebuah kehidupan."

miss3808 said...

salam ziarah juga... orait.. nnt noi singah2... ^^^^

copyright@segala yang tercatat diatas semuanya adalah Hak Milik MISS3808