TINGGAL JEJAK KORANG KAT SINI EK MY FREN...

Friday, February 12, 2010

Jawatan kOsOng kOnstabel pOlis

salam sumer, cam best je kan tajuk atas 2 jawatan kosong konstabel polis lelaki..  actually aku nak cerita pasal adik manja kitorang ni nak masuk polis.. nama dia mohd shukri. nama glamOr dia bOb.. noty n manja gila.. aduh, mmg dia punya minat nak masuk polis 99%, tapi lagi 1% to p mana tah.. heeee. ♥♥..2 hari lepas aku g teman dia gi ambik bOrang kat balai pOlis bagan serai.. kitorang p 2 org jer.. urm, last minit baru nak kalut p ambik borang..  ingat kan penoh org, padahal kitorang je ada.. pegawai yg nak bagi borang 2 ada 4 org.. yg best nyer aku p masuk sekali dalam dewan 2, haha, lastly adikku sendiri yg halau aku keluar.. urm, dari luar aku reling2 tengok dalam dewan apa yg diorg tengah tanya adik aku...

best gila part ni.. sarjan 2 tanya adik aku, 
sarjan : ang pandai tak kawad.
bob : pandai tuan.
sarjan : hang kawad dulu, aku nak tengok hang bagi arahan sendiri..
bob : arh, tuan boleh tolong bagi arahan tak.. saya lupa lah..
(sarjan 2 pun bagi lah arahan) dari kanan cepat jalan..... pusing belakang...)
tersentak adik aku bila time arahan pusing ke belakang.. haha, 2 lah before nak p 2, buat lah persediaan kawad.. haha, kan dah kantoi.. kekekek.. lawak gila aku tengok.. 

urm, pastu diorg check ketinggian dia..tinggi dia 166. berat 52kg, ukuran dada yg biasa 81, ukuran dada buka 86.. kira dari segi fizikal adik aku dah layak masuk polis.. heee.. amin, harap sgt dia dapat jadi polis.. harap borang yg dia isi ni cepat sampai & takder masalah.. sekurang2nyer salah seorang dari family aku ikut jejak bapak aku.. nak harapkan aku, tak cukup ketinggian, out turs.. haha.!!!!! aku pun minat sgt polis, tapi nak buat cam ner, terima lah dgn seadanyer.. heeee... sambung balik, sampai2 umah trus kitorang isi borang 2, actually aku yg excited tolong isi, dia buat dont no jer.. urm, never mind, mybee dia percaya kat aku suh isi, coz tulisan aku cantik cikit dari dia.. haha poyo lak aku ni kan.. yang tak bestnyer kitorang kena pos sendiri borang 2, urm sok aku kena pastikan borang dia di pOs.. fullstop.... heee :-)
 
  
  
paling best karangan yang adik aku buat, haha lawak gila, punya lah takdak idea.. kOrang baca lah sendiri k.. punya perah idea dia.. haha.. aku bagi 1 pangkat kat ang.. wa rescept sama lu bOb...

2 comments:

einaz ;D said...

blog walking..;)

deekkyy said...

blogwalking..kunjungi blog ku ya..jangan lupa komentarnya...follow me please..

copyright@segala yang tercatat diatas semuanya adalah Hak Milik MISS3808