TINGGAL JEJAK KORANG KAT SINI EK MY FREN...

Tuesday, March 9, 2010

My DrEaM CoMe TrUe

My Dream Come True... Cam Best Jer Ayat 2 Kan... 
TU DIA NAMPAK DAH, 
CAMERA DSLR NIKON D3000 !!!!!!!
 !!!!!!
!!!!
!!!
!!
  !  
Finally dapat juga memiliki camera DSLR (NIKON D3000),dekat 5 kali aku pi tengok harga kat mana paling murah... kat Q'bay, penang harga D3000 ni dekat 2 k lebih.. pusing 1 Q'bay search harga.. yg bestnyer aku bukan bawa cash, aku tanya promoter dia cam nak beli time 2 jugak.. 
harga camera ini berapa ek?
tak boleh murah lagi ker?
urm, susah nak jaga tak camera ni?
blalaallalaalalala.....
sumer aku tanya cam ayat bodo2 jer... kekeke... 

lawak gila.. last2 aku p beli kat kedai PARIT BUNTAR.. kuar2 duwet trus g beli camera idaman 2, aku tak tanya dah soalan bodo2 mcm kat Q'bay ari 2.. trus aku sambar atas meja, main2 tunjuk jer,.. gaya dia mcm ni... saya mau itu camera, berapa tokey?? dia jawab "only RM1999". orait. kasi saya 1 ok... hehe.. poyo gila aku time 2.. 

PARIT BUNTAR, MASTERCOLOR...harga promosi tuk Camera NIKON D3000  RM1999, akan dapat DSLR BAG, TRIPOD, MEMORY CARD 4GB... yg ni dia punya pakej.. pastu dia offer kat aku, kalau aku nak tukar memory card 8GB dia bagi %.. pastu dia offer lagi TRIPOD yg lagi elok kat aku... kira setengah harga, biasalah jual barang... aku pun on jer.. pastu aku tanya dia screen protector tak dapat ker? dia cakap kena beli asing...aku tak banyak cakap.. ingatkan sekali.. pastu dia offer lagi UV FILTER kat aku, kegunaan UV filterni, dia ckp la kalau x letak UV Filter, lens akan calar pastu takut habuk masuk kt dlm lens..aku kena tambah lagi duwet.. yang mana barang mcm Screen Protector,  UV Filter, tukar Tripod Fotomate, tukar memory Card 8GB... total sumer RM2190... muktamat.. pastu aku tak mau tambah apa2 dah, fullstop k bro.. heheee.. duwet pun dah lebih bajet dah... tambah e2 lah, tambah ni lah.. 
ok lah, ni antara benda yg aku dapat... camera ni sah jadi hak milik aku pasa 4/03/2010 pada hari khamis, pada jam 4.30 petang... detail 2...!♥♥♥

3 comments:

lassiegewdix said...

syok lorh .
;)

@ku d! sin!e said...

best siot..
aku nk bli gak..

erinazrina said...

i pun teringin nak ada 1..
best2!! :)

copyright@segala yang tercatat diatas semuanya adalah Hak Milik MISS3808