TINGGAL JEJAK KORANG KAT SINI EK MY FREN...

Tuesday, July 19, 2011

mcm ni ke penyokong bola sepak Malaysia....

safee keliru ngan sikap penyokong Malaysia, noi tanak komen banyak2. korang layan jer video yg kat bawah ni ok.. cian lak tgk safee nak meraih kejayaan yg dia bagi GOL dgn penyokong pastu patah balik coz tgk penyokong yg berbaju merah.. sedih kan.. ilang semangat pemain ni main bola..


kecewanya Safee Sali kepada peminat bola sepak Malaysia selepas dia menjaringkan gol kedua ketika menentang Liverpool semalam. Video jaringan gol kedua Safee Sali menunjukkan dia berpatah balik untuk meraikan gol bersama rakan sepasukan selepas melihatkan lautan penyokong Liverpool.
“Saya tidak tahu saya mahu meraikan jaringan saya tadi dengan siapa, saya keliru, saya keliru, jadi saya meraikan bersama rakan rakan seperjuangan saya” kata Safee Sali, penjaring gol ketiga Malaysia menentang Liverpool petang tadi."
pastu budaya seperti video seperti di bawah ini tidak boleh diamalkan dan haruslah dijauhkan. kan best kalau penyokong team Malaysia yg pakai baju Harimau Malaya yg suruh budak tu buka baju.. baru lah gempak.. cuba korang bayangkan.. huuuurrrrmmm.. pastu menyerit perkataan 'BUKA' BUKA BUKA!!!! mesti gempak kan.. 
fanatik gila kan.. sedih pun ada tgk video ni.. apa pun korang judge sendiri lah ok.. just nak share ngan kekawan jer.. 

11 comments:

saya_arief said...

kesian safee.

TRIPLE S ♥ said...

kesian gilaaaa~ sampai hati la.

Azlan Hasan said...

sebagai penyokong liverpool ade penjelasan untuk kedua-dua kes nie..hehe

Kes Safee: dia bukanlah peminat liverpool jai dia tak kisah jika tak meraikan gol dengan penonton..tapi jika dilihat penonton semua bersorak gembira apebila dia score..nak celebrate ngan sape tu sebenarnya terpulang pada safee..

Kes fan Man united: sy tak paham smpai skunk ape yang dia cuba buktikan dengan pakai baju rival liverpool dan duduk di tengah2 penyokong liverpool..jika dia mahu populariti dia patut berterima kasih dengan penyokong liverpool kena kejadian ini telah membuatkan rooney tweet dia as a legend..

hehehe..tu je pandangan sy..overall its was good tour untuk liverpool..malaysia tak habis2 dipuji oleh media asing..hehehe

Regards,
-Strider-

Budak Maran said...

he score the goal and claim "its for MU"..patriotic????shame on u safee!!!

miss3808 said...

Azlan hasan : kira penyokong liverpol lah ni ek.. heeeee..

kes safi : mmg dia bukan peminat livepool tapi dia seorang pemain yg perlukan sokongan daripada penyokong, mmg penyokong sentiasa support bagi sokongan, tapi lah kan, kan lagi best kalau stadium tu warna kuning itam, jersi Malaysia.. mesti lagi gempak kan kita punya stadium.. baru ada semangat pemain tu nak main. my cousin yg ada kat thailand pun tanya, takder penyokong Malaysia ker time game tu..?? hurmmmmm..

kes fan Man united : yg tu entah lah.. tapi kecian lak tgk dia, org ramai shout kat dia suh buka baju..

KRL kaprileader said...

Dulu: stadium kosong bile perlawanan Malaysia berlangsung.

Sekarang: Stadium da penuh. berbahagi kepada pasukan lawan dan Malaysia pulak.

Akan datang: Stadium roboh.

hahaa

Azlan Hasan said...

Miss: u can say die hard jugak laa..hahaha..but a malaysian always support malaysian..hehehe..

Regards,
-Strider-

RABUN said...

...sebagai seorang pemain profesional setiap pemain harus punyai mantel dan sikap profesional yang kuat. Penyokong yang ada disitu semuanya adalah penyokong malaysia dan penyokong yang sama memenuhi stadium jika bertemu pasukan negara lain.

seperti yang dikomen diatas, safie sali adalah penyokong MU.. dia seharusnya meneruskan sahaja langkahnya untuk meraikan nya bersama penyokong Liverpool kerana mereka semua juga bersorak kita dia menjaringkan gol( sila teliti gerakan penyokong liverpool ketika gol)...dia hanya keliru kerana dia seorang penyokong manchester, itu sahaja.

angap sahajalah ini satu perlawanan yang santai dan menyeronokan tanpa ada prejudis, mana mana penyokong baik arsenal, chelsea, manchester, setiap kali perlawanan seperti ini pasti akan punyai polemik yang sama...bukan hanya penyokong Liverpool sahaja...dan permasalahan ini akan beterusan dari tahun ketahun tanpa penyelesaianya...

jadi untuk perlawanan persembahan dan persahabatan sebegini rupa ada baik kita berlapang dada dan memikirkan dari aspek positif pemainan dan hiburanya sahaja...

apabila satu satu perlawanan yang bercirikan komersial seperti ini ada pro dan kontranya itu yang setiap pemain, pasukan, pengurus, FAM harus terima hakikatnya....

apa yang terjadi sekarang adalah penyokong meraikan kehadiran pasukan kegemaran mereka ...bukan negara kegemaran mereka..ada bezanya disini..

cuba bayangkan jika pasukan seperti liverpool dan manchester hadir ke stadium dan mendapati tiada satu pun penykong mereka distadium, apakah akan adanya perlawanan seperti ini lagi kelak...kerana pastinya reputasi mereka terjejas kerana mereka memperdagangkan komersialnya disini...Bila lagi Malaysia dapat menentang pasukan kuat seperti ini?

Malaysia selepas ini tetap tidak rugi apa apa pon...Peminat liverpool dimalaysia tetap akan menyokong malaysia, bukan ada pon yang tiba tiba menyokong singapura pulak kerana tiada yang berjersi kuning ketika menentang liverpool.

Bahkan gol gol menentang Liverpool pasti akan dikenang dan menjadi tonik pada pemain malaysia dan akan terpahat dalam sejarah. Dan lagi Malaysia pasti akan menjadi lebih kuat dan gagah...

Liverpool adalah pasukan berstatus dunia, tak percaya buka website dan perhatikan berita mengenai Liverpool disitu ada cerita dan gambar pasukan Malaysia menentang dan menjaringkan gol yang cantik menentang Liverpool..banga tu satu dunia baca wo!! apakah ada isu jersi disitu?

Tak apa lah nueron otak masing masing yang punya..


apa apa pon, walaupon safie sali dan rajagopal penyokong manchester mereka tetap wira malaysia dan aku banga dengan mereka.

freeman said...

lawan liverpool ke MU ke Chelsea ke gunner ke aku akan tetap pakai baju Harimau malaya!!!!

najihah sahami said...

xbaik btolla..langsung xpikir perasaan org.:(

0nenanina Vanilla said...

Time kaseh pada yang datang stadium ntk sokong m'sia... semangat untuk negara.. dulu sy xminat tgk bola m'sia tapi sejak ada Harimau mengaaauuum ni sya trus minat.hahhaa

copyright@segala yang tercatat diatas semuanya adalah Hak Milik MISS3808