TINGGAL JEJAK KORANG KAT SINI EK MY FREN...

Thursday, April 28, 2011

jom kita menembak

amacam?? ada gaya cam penembak tak.. heeeee..  sukanyer noi ari ni kan.. hurm, nak cerita mai kat korang, ari ni noi p teman pakchad aka abah noi p menembak kat Lapang Sasar Kulim.. pengalaman yang sangat bermakna..
 abah noi ada 2 pucuk senapang.. Shotgun ngan Rifle Point 22.. 
pandangan depan 
Shotgun ngan Rifle Point 22.. 
abah noi dapat memiliki 2 senapang ni masa abah berkhidmat untuk negara.. pendek kata, sewaktu abah jadi seorang anggota POLIS.. abah syg dgn senapang ni, jadi abah tanak serah balik, satu2nyer kenangan yg ada selepas bersara dalam perkhidmatan PDRM.. jadi kepada sesiapa yg memiliki senjata api, tiap2 tahun diorang kena renew senjata api tu.. setahun sekali kena p menembak kat lapang sasar Kulim.. abah noi tak simpan senapang ni kat umah, biasalah kami ni nakal2 sikit.. suka men tembak2, kang tak pasal2 kitorang ambik senapang abah men tembak2.. mampus.. heeeee. ^^
penuh bergaya tak abah noi, heee.. caya lah abah, siap ngan kaintola lagi tu, ni kalau ada perompak ker, penjenayah ker mesti diorang lari lintang pukangnyer.. kekekeeee.. ngarut jer noi ni kan.. kita sambung cerita pasal tajuk utama. pagi tadi noi p Padang Sasar Kulim dengan harapan dapat menembak sekali ngan abah, tapi apakah daya peluru Rifle Point 22 takder kat kedai peluru.. kehabisan stok.. tahun lepas noi dapat merasa tembak guna Rifle Point 22.. Shotguns noi tak berani sebab dia punya impak kuat sgt, takut tercabut bahu nnt.. jgn main2 ngan noi, seingat noi lah, tahun lepas noi tembak tepat abis 4 keping papan sasar jatuh. korang jgn main2, saya seorang penembak tepat, so watchout ngan noi, jgn nakal2 ngan noi.. kekkekee... korang layan lah gambar time menembak 
hensem tak abah noi.. he is my inspiration.. lov him so much.. syg sgt kat abah.. ^^
2 jer gambar yg noi sempat tangkap. yelah, leka sgt tgk abah menembak.. abis jatuh sumer papan sasar tu.. tak sempat snap time jatuh.. hope korang enjoy tengok noi punya aktiviti tuk ari ni.. sayang korang sumer.... mmmuuuaaahhh... ^^

p/s: noi pernah menggunakan senjata api jenis 
M16 (sewaktu di bangku sekolah) 
Rifle Point 22 (diberi peluang mencuba menggunakannya sewaktu teman abah p menembak)

11 comments:

Moy Sam's said...

Untunglah dapat menembak . Wuuuu Moy mmg tak lah , tekan je tempat nak tembak tu mesti terlepas dari tgn sebab tak kuat hekhekehk :P

chikova said...

fuhhh bestnye dpt pegang senapang :)

miss3808 said...

@ Moy : heheheeee, yelah tu adek, entah2 dia lagi tepat menembak..

miss3808 said...

@ Chikova : heeee ^^

zmah said...

Guna senapang itu biarlah bertempat,bahaya.

Ct Arina said...

camane bole dpt ni? nak jugak bole? hihi ;D

Ashraf said...

dah follow:D thanks!
http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

Anyez Nasri ツ said...

steady abooooooh kakok noi . hihi .

Ashraf said...

cool.. org pegang senapang dlm game counter strike jek..heheh

kAmi dAn mEreKa said...

kite pernah guna m16 tu mase kat plkn,
teruja giler mase tu dapat pegang senapang, hehe ;)

Aku-Amin-Ahmad said...

huiyoo...abh noi posing memgang senapang sambil bertuala...hehe

copyright@segala yang tercatat diatas semuanya adalah Hak Milik MISS3808