TINGGAL JEJAK KORANG KAT SINI EK MY FREN...

Thursday, October 14, 2010

BROADBAND punya pasal....


alhamdullilah, finaly lengkap sudah gajet aku tuk Lappy ni.. dia dah ada teman tiap2 hari untuk menemani dia pagi, petang dan malam... ZTE nama dia.. dia punya modem warna itam ada line ijau.. petang tadi aku ngan mama n adek jany p maxis centre.. g daftar tuk maxis broadband... yang aku mushkil dalam iklan dia cakap free modem.. 
tapi tadi aku kena bayar kat diorang RM150, yang aku lak bukan ambik modem yg kat atas ni.. aku ambik Modem bawah ni ZTE... diorang cakap modem yg kat bawah ni selain sim maxis pun leh masuk... sume jenis sim.. okkkk, aku pun ambk Modem bawah ni sebab kelebihan dia 2 kot...
!
!
!
!
!
!
!
!
!
balik2 baru terfikir.. dalam iklan cakap modem free... tapi tadi aku kena bayar RM150.. damn!!!!! abis duit aku 150RM... ok2.. relax enoi, dont gelabah2, mybe ang ambik modem ZTE, 2 yg kena bayar pendahuluan... kOt, kOt... okkkkkkk... sambung balik.. aku ambik pakej dia sebulan 68 hinggit... kelajuan dia 3 GB.... tapi dalam kepala aku ni still dok ingat y Modem 2 free..  
freee keeee!!!!
asal aku kena bayo LOL.... 

15 comments:

Ramdan said...

ader yang tak kene tu....

suzie rahman said...

mmg promosi cm tu dear,tipu. ms suzie bli bb ni pon die ckp free modem.byr 150 4 deposit 3 bln xpyh byr.tp tgk.tiap2 bln lbh 70RM.uhh sabo jela.lg 1, dorg kter modem yg putih tu xleh pkai utk line clcm or dg kn.tipu lg.suzie dh try.bleh.

Nyssa Nuar said...

mmg pon...same la kite..ngek2 jek..
sukasuki da mls byr bil..geram+fedap!!!

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

hmm, free xyah byr utk 3 bln kot. dulu zama gune maxis broadband, mule2 gune xyah byr.

Muhammad Zakir aka Hamba Allah said...

sm la mn2 sykt telco pon, sy prnh keja c2, jd sy phm sgt2, depe kata free utk modem ms kita dftr tp yg kata free tu kaan dicaj dlm bil kita utk bln strsnya...

Lizzie Yasmin said...

rm150 tue untuk daftar kot... mcm sy amik WiMAx dlu jgk.. ckp free tp daftar kene bayar...dan berbagai hidden cost..

zmah said...

So ....moral of the story,berhati-hati dgn kata-kata manis penjual

belalang hijau said...

dia free sebab kontrak kan?
tp duit rm150 tue utk pe?

suffer8zine said...

eh berukban kite same la, tp den punya warna oren,

suffer8zine said...

http://suffer.frenzyfm.my/2010/10/apa-ada-pada-bajet-2011-update-penuh.html

Zairie Husin said...

try la kol center die.. tanye...

caliph shuriken said...

diorg suka ckp belit2..
dh terminate bnda ni dulu, siput lg laju, huh...

Ramdan said...

den sokong ape yg zairie husin kate...kol centre dia(sbb dah beli).

(jika blum beli)den sokong kate kak zmah tu....berhati-hati dgn kate2 manis penjual....semut pun takut mulut manis penjual ni....aik,merepek pulak aku ni.soryyyy.

DaHLia said...

mmang kalo FREE,modem putih Vodafone tu jer..
kalo ZTE dia punya tarikan kuat dr yg putih kalo xsilap..
satu lagi, ni laa taktik perniaagaan, kena hati2..maybe dia kenakan cas tu sbb tiada kontrak..

sue/allya/zalya said...

uiks yg neh ada kontrak x?? 6 bln... sue pakai 2 bulan aja... nanti, bile dah sampai penggunaan 3GB akan bertukar jadi slow mcm siput babi... siyes... time tuh mmg benggang x ingat la... mule2 aja mmg laju.. 3GB neh sue guna dalam 4 hari aja , dah abis..

copyright@segala yang tercatat diatas semuanya adalah Hak Milik MISS3808