TINGGAL JEJAK KORANG KAT SINI EK MY FREN...

Friday, September 24, 2010

my new Lappy

 alhamdullilah, selamat sudah... skung mr Acer dah ada kat aku.. warna gelap (itam) smooth jer tengok, screen 14 inci.. mmg berbaloi2 lah... tapi ada 1 jer yg aku still rasa cam tak puas ati, nak tau tak napa??? ha, dia punya skrool mcm mouse 2 tak lembut, kasaQ semacam jer... hurmmmm..... nevermind lah.. 2 pun dapat dari tak dapat... actually aku dapat lappy ni pun bukan free ok, (biar lah rahsia)..
okkk, harga Mr Acer ni lebih kurang RM2099 tunai, tak der utang2 k... :)... tokei kedai 2 ofer kat aku free gift 12 barang... ala, kat sumer coustomer dapat free 12 barang kalau beli lappy... bukan ko sorang jer ok,!!! hehehhee, perasan lak aku ni... jap g aku g tau apa yg dia bagi free kat aku... secara detail2 pasal Aspire 4738G ni mcm kat bawah ni.. 
(aku cut n paste jer)
(gambar bawah ni, original aku punya)
- Intel® Core™ i3-370M Processor (3M cache, 2.40 GHz)
- Microsoft Windows 7 Home Premium
- 14‘ HD 1366 x 768 pixel resolution, high-brightness (200-nit) Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD
- ATI Mobility Radeon™ HD 5470 with 512 MB of dedicated DDR3 VRAM
- 2GB DDR3 RAM (upgradeable to 4GB)
- 500GB Hard Disk Drive
- DVD Super Multi Double Layer Drive
- Card Reader
- Integrated WiFi and Bluetooth
- Built-in Acer Crystal Eye 1.3 MP webcam, 1280 x 1024 resolution
- HDMI™ port with HDCP support
- Three USB 2.0 ports
- External display (VGA) port
- Headphone/speaker/line-out jack
- Microphone-in jack
- Ethernet (RJ-45) port
- DC-in jack for AC adapter
- 341 (W) x 264.5 (D) x 26.7/33.5
- 6 Cell Battery (3 hours usage)
- 341 (W) x 264.5 (D) x 26.7/33.5 (H) mm (13.43 x 10.41 x 1.05/1.32 inches)
- 2.5 kg (5.51 lbs.)10 with 6-cell battery pack
- One-year International Travelers Warranty
 cantek kan, mmg berbaloi2... alhamdullilah, amin... after this aku akan rajin update blog aku dengan Mr Acer ni... (my A)... sambung balik pasal free gift... mcm yg tokei kedai 2 janji2kan.. antara barang2 yg aku dapat.. ialah :-
1. mini vacuum

2. portable usb (1 lubang je boleh pakai)

3. mouse

4. mouse pad

5. cleaning LCD screen

6. notebook computer Lock

7. kipas kecik guna usb

8. cd 

9. protect keybood (getah yg halang dari habuk masuk dalam keybood)

10. cooling pad (aku tukar brand lain so kena tambah dalam rm12)

11. aku lupa dah benda apa...

12. Beg Acer 

tada... inilah barang 12 free gift... puas hati sangat...
tapi aku tambah speker RM 38.. cooling pad aku tukar yg better RM 12.. so keseluruhannyer adalah  RM 2149... sebelum aku keluar dari kedai aku bodek tokei kedai 2 ink hitam free 1 botol.. mula2, pekerja dia cakap rm 10, bodek punya bodek dapat gak freee.... heeeee, nautykan aku ni...

4 comments:

saya_arief said...

nak pinjamm..
;D

Shahrul Shaharuddin said...

Salam! =D
Waa.. congratz ya.. lepas nie rajen lah update blog.. =D

yours
SH

Admin@infovarious said...

bagus... beli 1 bley..kekeke :)

CikMakhlukBumi said...

barang yg ke 11 tu bkn ke bateri ka? hehe

copyright@segala yang tercatat diatas semuanya adalah Hak Milik MISS3808