TINGGAL JEJAK KORANG KAT SINI EK MY FREN...

Monday, November 23, 2009

PENANG BRIGE INTERNATIONAL MARATHON

fuh, akhirnyer dapat juga aku menyertai event marathon ni untuk pertama kali
bayangkan seramai 18k orang lebih yg 
menyertai penang brige international marathon
aku start gerak g penang dalam pukul 8.00 malam, 
kitorang sampai kui 9.00 malam
sementara nak tunggu sampai race start kui 3.00 pagi,  
kitorang pusing2 area penang lu
dalam dok pusing2 area penang 2 dah hampir kui 11.00 malam
n kitorang pun ambik keputusan masuk Queensbay, cari lah parking
punya bnyak kenderaan yg beratur tuk mencari parking..hehe... 
finally dapat gak parking.. rest sampai race start, 
tapi before 2 aku sempat ambik gambar..
cun tak?? heeee... malulah... (perasan sendiri lah pulak kan






 pas aku bergambar ni, aku pun warm up dulu, yelah harus dilakukan before kita nak lari, kalau tak krem beb.. 
kang tak pasal2 lari setengah jalan dah out.. 
erm, satel dah warm up, yg bestnyer aku terserempak ngan EDAN,
kawan dalam facebook, kuat giler dia beb..
actually aku baru nak mula aktif balik..



ni kategori HALF MARATHON MEN, ramai beb.. dari luar negara pun ada
yg famous org kenya, yelah diorang ni kuat lari.. hehe.. 
tapi org kita pun kuat lari gak..
salah seorang daripada peserta-peserta 2 ada sayang aku.. 
hee.. gud luck syg..♥♥♥♥
n gud luck tuk sumer...


Tada, HALF MARATHON WOMEN start kui 3.45am,
aku duk kat depan sekali, POM..!@!!!%&%^8  
bunyi pistol menandakan berlepasnyer  kitorang tuk lari
tunggu apa lagi, lari lah beb,,  arh!!, first aku lari maintain jer.. 
tapi lama kelamaan aku tengok sorang demi sorang potong,
uih, tak boleh tahan, aku pun tambahkan kelajuan..
hehe.. kira masuk gear la.. dari gear 1 ke gear 2...
dalam dok berlari 2 aku sempat berborak ngan orang, 
yg best nyer smpat lagi aku tangkap gambar.. hehe.. 
gambar atas 2 aku ambik betoi2 kat tengah2 jambatan pulau pinang.. 
untuk di pendekkan cerita...
akhirnyer aku sampai gak ke garisan penamat.. huu.. 
alhamdullilah, kalau tak aku nak give up n nak jalan dah sepanjang event 2,
hehe.. first time, terasa sakit giler kaki aku.
tapi benda yg aku selalu kenang, ngan girl india (sebaya aku kot)

aku bagi semangat kat dia suh lari (dia berjalan sorang2)
konon nak bagi semangat kat dia, heee..
dia pun lari join aku.. kira semangat datang balik...
(padahal time 2 kaki aku dah nak krem giler)
aku buat dont know jer... cam tak rasa per jer... 
dekat 7km kami lari sama2.. 
bayangkan org y potong aku time aku berjalan, 
aku potong balik diorang.. heehe.. bangga sangat ooo... 
kira semangat aku tengah terbakar kot time 2.. giler.. cam ada 1 aura... 
kitorang lari sama2 sampai ke garisan penamat....
lastly dia berterima kasih kat aku..
yelah, kalau aku tak ajak dia kompom kitorang sampai lambat kat garisan penamat...
abah aku cakap, kalau kita nak lari kita kena ada pesaing..



aku Punyer ReKod First Time Masuk Half Marathon Penang Brige

 Distance = 21km
Bib no = D25596
Timing = 02:54:54"
Ranking = 223/768
 


syg aku punye detail Half Marathon
Distance = 21km
Bib no = D20002
Timing = 02:39:56
Ranking = 1041/2833

 

 
ni nombor bib aku... n medal yg aku dapat time aku abiskan race..

 
perasan tak chip warna putih digi 2, chip ni berguna sangat, 
first time aku tak tau kegunaan chip ni.. ingat kan benda aper. 
nasib baek aku bw time race 2..
actually kegunaan chip ni tuk mengesan masa peserta d setiap check point..
tuk event yg akan datang, aku kena tukar kasut yg lain, 
kasut ni tak selesa tuk larian yg makan masa yg panjangggg....

erm, tiba masanyer tuk kumpulkan duit & beli kasut yg sesuai.. heeee... insa'allah..

Adik aku sebagai penyokong yg sangat setia.. haaa.. 
tau tidor dalam keta jer.. erm... yela jadi driver...   
sampai baju pun tak pakai..
ish.. ishh...

3 comments:

kaki LARI said...

hye cik enoi..tak sangke bleh jumpe eh..hehe..mula2 tak perasan..ingat sape la yg senyum2..huhu

tahniah 4 yr 1st half marathon..keep on running.. sy rasa kasut tu kne tukar baru...huhu..bhaye utk long term...tc

PHIRDOTE said...

i was here

ellenyna said...

hebatnya. :) el x aktif. tett !

copyright@segala yang tercatat diatas semuanya adalah Hak Milik MISS3808